Everse: "Wellicht sta ik op mijn tachtigste nog op het veld"

15 april 2015, 08:24

Hoewel FC Dordrecht rechtstreekse degradatie niet meer lijkt te gaan ontlopen, werd dinsdag bekend dat interim-coach Jan Everse ook volgend seizoen de eindverantwoordelijke is aan de Krommedijk. De oefenmeester vindt het niet erg om in de Jupiler League aan de slag te moeten.

"Ik heb twintig jaar met plezier bij de amateurs gewerkt. Misschien is dat amateuristisch gedacht als betaaldvoetbaltrainer, maar ik vind voetbal zó leuk, dat het niveau mij niet veel uitmaakt", zegt Everse tegen de NOS. "En natuurlijk zou ik het liefst trainer van FC Barcelona zijn, maar dat gaat denk ik niet meer lukken. Voetbal is een waanzinnige sport. Mijn taak is om dat voor spelers en collega-trainers wat simpeler te maken. Misschien loop ik op mijn tachtigste nog steeds op het veld rond."

Everse zal zich tevens opwerpen als een soort van mentor voor zijn assistent Gerard de Nooijer, die het trainersstokje bij FC Dordrecht in de zomer van 2016 moet overnemen. "Ik ben straks niet alleen trainer van Dordrecht, maar ook coach van mijn assistent. Dat vind ik hartstikke leuk", besluit Everse.

De Nooijer was na het ontslag van Ernie Brandts al kortstondig hoofdtrainer van FC Dordrecht, maar beschikt niet over de juiste papieren. Onlangs heeft hij te horen gekregen dat hij is toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen