CED denkt aan twee rechtstreekse degradanten uit Eredivisie

15 april 2015, 10:51

Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED), pleit ervoor dat er straks twee clubs rechtstreeks degraderen uit de Eredivisie. Dit idee is één van de punten in het vijfjarenplan dat de Jupiler League overeind moet houden.

Veel eerstedivisieclubs kampen met financiële problemen - acht ploegen zitten in de zorgwekkende categorie 1 - en lage toeschouwersaantallen. Een vijfjarenplan moet de Jupiler League redden. De CED wil bijvoorbeeld op korte termijn verder met negentien clubs, dat de periodetitels interessanter worden gemaakt en dus twee rechtstreekse degradanten uit de Eredivisie.

"Alleen kan ik nu niet zeggen dat het ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt", zegt Boele tegen Voetbal International. "Maar het staat in elk geval op de agenda. Er wordt druk gefilosofeerd. Misschien moeten we wel naar een atypische competitie die we loskoppelen van de Eredivisie. Dat de kampioen promoveert en dat de nummer twee samen met de periodewinnaars en de beste vier van de ranglijst strijdt om een tweede ticket. Dan koppel je beide competities los en heb je elk jaar twee promovendi."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen