'Klopp vraagt Dortmund om contract in zomer te ontbinden'

15 april 2015, 11:13   Bijgewerkt: 15 april 2015, 11:28

Volgens Bild is er een trainerswissel aanstaande bij Borussia Dortmund. De Duitse krant meldt woensdag dat Jürgen Klopp aan directeur Hans-Joachim Watzke gevraagd zou hebben om zijn tot medio 2018 lopende contract in de zomer te ontbinden.

Aanleiding hiervoor is naar verluidt het feit dat Klopp toe zou zijn aan rust. Ook zou de relatie met het bestuur van Borussia Dortmund steeds meer gespannen zijn. Klopp is sinds 2008 trainer van BVB en leidde de club naar grote successen. Onder leiding van de 47-jarige Duitser werd Dortmund twee keer landskampioen en bereikte het in 2013 de finale van de Champions League, waarin Bayern München te sterk was. Dit seizoen gaat het echter een stuk minder op het Signal Iduna Park; Dortmund staat tiende in de Bundesliga en is nog niet verzekerd van handhaving. Daarnaast verloor het in de achtste finales van de Champions League van Juventus.

Als mogelijke opvolger voor Klopp noemt Bild Thomas Tuchel. Die leek deze week nog te gaan tekenen bij Hamburger SV, maar die club presenteerde woensdag ineens Bruno Labbadia als nieuwe oefenmeester. Dit omdat Dortmund Tuchel met een vierjarig contract met een jaarsalaris van vijf miljoen euro zou hebben verleid. Het zou niet de eerste keer zijn dat Tuchel Klopp opvolgt. Eerder was dat al het geval bij FSV Mainz.

Borussia Dortmund belegt vanmiddag om 13.30 uur een persconferentie, meldt het via Twitter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen