CL-preview: grote namen ontbreken in Porto en Parijs

Ger
15 april 2015, 16:24   Bijgewerkt: 15 april 2015, 16:55

In de aanloop naar de tweede speeldag van de kwartfinales in de Champions League gaat de aandacht vooral uit naar spelers die níet van de partij zijn. Zo mist Bayern München in de uitwedstrijd tegen FC Porto verschillende sterkhouders, waaronder Oranje-international Arjen Robben. Voor eigen publiek moet Paris Saint Germain het in de confrontatie met FC Barcelona doen zonder Zlatan Ibrahimovic.

Bayern München zou normaal gesproken als torenhoge favoriet aan de uitwedstrijd in Portugal beginnen, maar een waslijst aan blessures heeft het elftal van de Duitse grootmacht behoorlijk verzwakt. Trainer Josep Guardiola moet het onder meer stellen zonder steunpilaren Arjen Robben, Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger. Afgelopen zaterdag zaten er maar drie veldspelers op de bank die konden invallen in het competitieduel met Eintracht Frankfurt. Desondanks boekte het gekortwiekte Bayern op eigen veld toch een ruime zege (3-0).

Onder leiding van coach Julen Lopetegui hoopt Porto voor de vierde keer in de historie een halve finale van de Europa Cup I/Champions League te bereiken. Dat kregen de Portugezen eerder voor elkaar in 1987, 1994 en 2004. In het eerste en laatste geval werd vervolgens ook het toernooi gewonnen. Bruno Martins Indi mag hopen op speelminuten tegen Bayern. De oud-Feyenoorder is bij Porto niet zeker van een basisplaats, maar hij gaat mogelijk profiteren van een schorsing voor collega-verdediger Iván Marcano.

Bayern kan vertrouwen putten uit een uitstekende balans tegen Portugese opponenten. De koploper van de Bundesliga is al 21 wedstrijden op rij ongeslagen tegen clubs uit het Zuid-Europese land. Bayern, dat zich al vijf keer tot winnaar van de Europa Cup I/Champions League kroonde, kan het toernooi dit seizoen in eigen land winnen. De eindstrijd is op 6 juni immers in het Olympiastadion in Berlijn. Voor Bayern ging het in 2012 nog pijnlijk mis in de finale in de eigen Allianz Arena. Na strafschoppen werd toen verloren van Chelsea.

Bij Barcelona, dat afgelopen zaterdag in de Spaanse competitie twee punten liet liggen tegen Sevilla (2-2), zijn personele problemen uitgebleven. In het elftal van coach Luis Enrique is uiteraard weer plaats voor Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez. De veelbesproken voorhoede van Barcelona deed in de twee groepsduels met PSG al nadrukkelijk van zich spreken. Messi en Neymar waren in beide wedstrijden trefzeker, terwijl Suarez de roos trof in Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen