Newcastle-coach prijst Janmaat: "Hij doet het fantastisch"

15 april 2015, 17:25

Newcastle United-manager John Carver is uitermate tevreden over de wijze waarop Daryl Janmaat zich dit seizoen manifesteert in de Premier League. De rechtsachter kwam in de zomer van 2014 over van Feyenoord en wist bij The Magpies uit te groeien tot een vaste waarde. Zijn coach is lovend over hem.

"Hij doet het fantastisch", zegt Carver over Janmaat. Door de absentie van Fabricio Coloccini werd de Oranje-international onlangs tot verbazing van velen in het centrum van de defensie geposteerd, maar onze landgenoot vulde deze rol prima in. "Hij moest er staan als centrale verdediger en deed dat ontzettend goed", stelt de enthousiaste Carver.

Janmaat is nu wel weer teruggekeerd op de positie van rechtsback. "Het is mooi dat we hem nu weer op zijn favoriete en beste positie kunnen neerzetten. Op rechtsachter kan hij ook aanvallend van waarde zijn. Hij is niet alleen een goede verdediger, maar gaat ook graag naar voren en kan kansen creëren. Dat is een grote plus voor hem", aldus Carver.

Newcastle speelt komende zondag op het eigen St. James' Park tegen Tottenham Hotspur, waar Michel Vorm de laatste tijd keept door een blessure van Hugo Lloris.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen