Chery over Galatasaray: "Natuurlijk zou ik daar graag spelen"

15 april 2015, 18:16

Er zijn geluiden over interesse van Galatasaray in Tjaronn Chery. De 26-jarige middenvelder van FC Groningen, die dit seizoen al goed is voor elf doelpunten en vier assists, ziet een transfer naar de voetbalgrootmacht uit Istanbul wel zitten. "Ik heb het ook gelezen, mooi dat mijn naam genoemd wordt."

In gesprek met FOX Sports stelt Chery dat hij Cimbom een prachtige club vindt. "Ik vind Galatasaray een topclub, met een uitstraling over heel de wereld. Natuurlijk zou ik daar graag willen spelen. Ik streef het hoogst haalbare na en daar hoort Galatasaray zeker bij", aldus de Groningen-middenvelder. Niemand minder dan Wesley Sneijder zou een positief advies over hem hebben afgegeven. "Een hele eer dat Wesley dat doet. Het geeft toch aan dat je goed bezig bent."

Feyenoord-coach Fred Rutten wilde Chery afgelopen winter naar De Kuip halen, maar dat zag de Rotterdamse clubleiding niet zitten. "Ik laat het allemaal op me afkomen", zegt Chery. "Aan het eind van het seizoen hoor ik wel welke clubs echt geïnteresseerd in me zijn. Nu ben ik alleen maar bezig met FC Groningen, het slot van de competitie en de bekerfinale.''

Manager technische zaken Peter Jeltema wil weinig kwijt over de vermeende interesse van Galatasaray in Chery. "Zeker is wel dat ze nog niet concreet zijn", zegt hij. Chery ligt tot medio 2016 vast in Groningen, maar de club heeft een eenzijdige optie om zijn contract met één jaar te verlengen. ADO Den Haag-aanvoerder Roland Alberg wordt genoemd als een mogelijke opvolger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen