'FOX Sports stak stokje voor kampioensduel op zondag'

15 april 2015, 21:29

PSV wilde de kampioenswedstrijd van zaterdagavond tegen sc Heerenveen graag verplaatsen naar zondagmiddag, maar daar zag FOX Sports geen heil in. De televisiezender dreigde zelfs om de wedstrijd helemaal niet uit te zenden. Dat heeft burgemeester Rob van Gijzel aan de gemeenteraad van Eindhoven laten weten.

In samenspraak met de politie en de gemeente werd het plan gemaakt om de huldiging te doen op de dag dat ook de schaal wordt overhandigd. "FOX Sports zou moeten instemmen met de schemawijziging. Daartoe bleek de zender niet bereid en hanteerde daarbij zelfs het argument de wedstrijd PSV-Heerenveen niet uit te zenden", aldus Van Gijzel volgens het ANP.

FOX Sports distantieert zich van deze uitlatingen. "We hebben dat standpunt nooit ingenomen. Het is ons nooit gevraagd. Dit verbaast mij zeer", sprak een woordvoerder van de televisiezender.

Van Gijzel heeft in zijn brief aan de gemeenteraad ook uitgelegd waarom het niet mogelijk is om de kampioenswedstrijd op grote schermen in de stad uit te zenden. De politie gaf een negatief advies hiervoor.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen