Uitblinker Traoré: "Geen idee waar ik volgend jaar speel"

15 april 2015, 21:59

Vitesse kende een dramatische eerste seizoenshelft, maar de Arnhemmers herstelden zich na de winterstop uitstekend. De rote man in de wederopstanding van de ploeg van coach Peter Bosz is zonder twijfel Bertrand Traoré. De negentienjarige aanvaller maakte dit seizoen al elf doelpunten in de Eredivisie. Hij doet het uitmuntend in de voorhoede, maar hoopt ooit weer op het middenveld terecht te komen.

"Toen ik bij Vitesse kwam speelde ik veelal aan de rechterzijkant. Sinds enkele maanden zet de manager me in de spits. Het gaat best goed, maar eigenlijk ben ik een middenvelder", zegt Traoré in gesprek met Voetbal International. "Een aanvallende middenvelder met scorend vermogen. Ik hoop op een dag ook op die positie door te breken. Niet dat ik er slechter van word: in de afgelopen anderhalf jaar heb ik geleerd op drie posities te spelen. Dat neem ik mee in de rest van mijn loopbaan."

Traoré wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea, maar het is nog niet duidelijk waar de Burkinees volgend jaar speelt. "Dat komt deze zomer wel. Er is wel contact met de mensen van Chelsea. Soms komen ze langs, dan praten ze met ons alle drie (Wallace, Josh McEachran en Traoré, red.). Over volgend jaar hebben we nog niet gesproken. Ik heb geen idee waar ik speel. Dat bepaalt Chelsea. Zelf ben ik in ieder geval blij met de stappen die ik bij Vitesse kan maken. Wij moeten met dit elftal Europees voetbal halen", aldus Traoré, die in Londen tot medio 2018 vastligt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen