Maaskant: "Veel mensen uit sportwereld begrijpen mij"

Ger
16 april 2015, 08:11

Robert Maaskant zal de komende speelronde in de Eredivisie slechts een rol op de achtergrond spelen. De trainer van NAC Breda is geschorst naar aanleiding van zijn gedrag in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Maaskant sloeg toen uit frustratie een deel van de dug-out stuk.

"Als er voor mijn actie één duel schorsing staat, dan is dat zo. Ik heb de straf onmiddellijk geaccepteerd. Wel vraag ik mij af wanneer je dan een waarschuwing of een voorwaardelijke sanctie krijgt. Ik had mijn boetedoening al gedaan, heb meteen mijn excuses aangeboden, daarom vind ik dit misschien wat zwaar", zegt Maaskant in het AD. "Het grappige is wel dat veel mensen uit de sportwereld mijn reactie begrijpen. Als je die wedstrijd terugkijkt... We konden ons daar veilig spelen. Op een absurde manier geven we alsnog de voorsprong weg. Daar kwam mijn frustratie vandaan. Ik denk dat veel coaches op dezelfde manier zouden reageren in zo'n situatie."

Door zijn schorsing mag Maaskant zondag niet op de bank plaatsnemen in de uitwedstrijd tegen Ajax. "Daar maak ik mij totaal geen zorgen over. Eric en Rob (Hellemons en Penders, red.) zijn capabel en hebben voor mijn komst ook al acht wedstrijden voor de groep gestaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen