Wenger snapt tv-stations niet: "Tegenstrijdige belangen"

Ger
16 april 2015, 15:17

Arsene Wenger begrijpt niet dat komende zaterdag twee belangrijke wedstrijden vrijwel gelijktijdig worden afgewerkt. De Franse coach neemt het vanaf 18.20 uur met Arsenal in de halve finale van de FA Cup op tegen Reading. Slechts tien minuten later treffen Chelsea en Manchester United elkaar in een Premier League-kraker.

Het programma is het gevolg van de concurrentiestrijd tussen tv-stations van de BBC en Sky Sports. De Britse publieke omroep brengt de bekerwedstrijd van Arsenal op de buis. De commerciële zender heeft de rechten van de topper tussen Chelsea en United. Beide duels worden wereldwijd in ruim 150 landen uitgezonden. De rechthebbende tv-stations mogen het tijdstip van de betreffende wedstrijden mede bepalen.

"Ik ben ook een beetje verbaasd dat deze twee wedstrijden van groot kaliber op hetzelfde moment worden gespeeld", aldus Wenger. "Het is vreemd dat de tv-stations tegenstrijdige belangen hebben bij twee krakers. Zowel de FA Cup als de Premier League verdient een betere planning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen