Vanaf volgend seizoen ook doellijntechnologie in Frankrijk

16 april 2015, 19:43

In de Franse Ligue 1 wordt vanaf volgend seizoen gebruik gemaakt van doellijntechnologie, zo is donderdag besloten. Het hulpmiddel wordt al ingezet in de Engelse Premier League en doet volgend seizoen ook zijn intrede in de Duitse Bundesliga en de Italiaanse Serie A. Afgelopen zomer werd op het WK in Brazilië ook al met doellijntechnologie gewerkt.

Er was onlangs veel te doen over doellijntechnologie in Frankrijk. In de slotfase van de topper tussen Marseille en Lyon werd niet gezien dat een inzet van Lucas Ocampos (Marseille, foto) in zijn geheel over de doellijn was. Hierdoor werd het 0-0, in plaats van 1-0 voor Marseille.

In Nederland wordt nog gewerkt met een pilot rond doellijntechnologie. Begin maart bewees het systeem, dat nog alleen in de Kuip te vinden is, zijn waarde in het duel tussen Feyenoord en NAC Breda. Scheidsrechter Pieter Vink en zijn assistenten namen niet waar dat een Rotterdams schot volledig de doellijn was gepasseerd, maar de arbiter wees na een berichtje op zijn horloge alsnog naar de middenstip.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen