Hugo Alves Velame na achttien jaar weg bij FC Groningen

16 april 2015, 20:00

Er komt in de zomer een einde aan de samenwerking tussen Hugo Alves Velame en FC Groningen. De 40-jarige Braziliaan was in verschillende functies in totaal achttien jaar verbonden aan de equipe uit de Martinistad.

Hugo was tussen 1997 en 2005 speler van FC Groningen. In die periode kwam de spelmaker tot 248 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 38 doelpunten. Daarna werd hij jeugdcoach bij de noorderlingen. Momenteel is hij bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van de C1. FC Groningen liet in november vorig jaar al weten dat het de jeugdopleiding gaat herstructureren, waardoor Hugo bij de D1 verder zou moeten. Van dit aanbod ziet hij echter af.

"Het streelt mij dat de club met mij verder wil, maar mijn ambities gaan richting de oudere leeftijdscategorie. Ik snap de keuzes en afwegingen van de club, maar dit aanbod strookt niet met mijn persoonlijke ambitie. Daarom is het voor mij beter eens in een andere omgeving te gaan kijken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging", zegt Hugo op de clubwebsite. "Ik vertrek weliswaar bij de club, maar ik ga niet weg. Zo voelt het een beetje. Ik trek de deur niet letterlijk achter mij dicht. Voor mijn gevoel keer ik hier ooit weer eens terug. Ik vertrek bij FC Groningen met een gevoel van dankbaarheid."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen