Dost krijgt pak slaag van Napoli, Sevilla klopt Zenit

16 april 2015, 23:19   Bijgewerkt: 17 april 2015, 00:30

De kraker tussen VfL Wolfsburg en Napoli in de kwartfinales van de Europa League is geëindigd in een dikke overwinning voor de Italianen. Napoli zegevierde donderdag in het noorden van Duitsland met 1-4 over die Wölfe, waardoor de return van volgende week in het eigen Stadio San Paolo tot een formaliteit verworden lijkt.

Op aangeven van Dries Mertens bracht Gonzalo Higuaín Napoli in de vijftiende minuut op voorsprong. Acht minuten later was de Argentijn de assistgever bij de 0-2 van Marek Hamsik. Higuaín zette de Slowaak met een sublieme steekpass vrij voor keeper Diego Benaglio en zijn teamgenoot maakte geen fout. In de 64ste minuut was Hamsik opnieuw trefzeker. Ditmaal tikte hij de bal van dichtbij binnen na breed leggen van José Callejon. Manolo Gabbiadini kopte twaalf minuten later de 0-4 op het scorebord.

Bas Dost had een basisplaats bij Wolfsburg, maar kon de afslachting niet voorkomen. De Nederlandse aanvaller werd in de 57ste minuut naar de kant gehaald door coach Dieter Hecking. Zijn vervanger Nicklas Bendtner deed in de slotfase iets terug namens de gastheer, maar veel heeft Wolfsburg er niet aan. Het moet immers nog altijd vier keer scoren tijdens de return. Jonathan De Guzman maakte geen deel uit van de selectie van Napoli.

Titelverdediger Sevilla FC won thuis van Zenit St. Petersburg, maar voor de Russen is dit een nederlaag met perspectief aangezien het 2-1 werd in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis hanteerde de fluit in de Spaanse regio Andalusië.

Alexander Ryazantsev bracht Zenit, bij de laatste 32 nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSV, na een klein half uur spelen nog wel aan de leiding. Carlos Bacca zorgde in de 73ste minuut voor de gelijkmaker, na voorbereidend werk van Aleix Vidal. Een klein kwartier later tekende Denis Suárez met een fraai schot vanaf de rand van het penaltygebied voor de 2-1.