Fiorentina doet goal Lens op nippertje teniet, Brugge gelijk

16 april 2015, 23:12   Bijgewerkt: 17 april 2015, 00:33

Dankzij een goal van Jeremain Lens leek Dinamo Kiev volgende week met een voorsprong naar Italië te reizen voor de return tegen Fiorentina in de kwartfinales van de Europa League, maar in blessuretijd sleepten de Italianen alsnog het belangrijke uitdoelpunt uit het vuur: 1-1. Club Brugge kwam in het eigen Jan Breydel Stadion niet verder dan 0-0 tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Fiorentina kreeg in de eerste helft de betere kansen in Kiev, maar keek bij rust wel tegen een 1-0 achterstand aan. Dat kwam door een doelpunt van Jeremain Lens. De Nederlandse aanvaller trof in de 36ste minuut doel met een afstandsschot. Zijn inzet werd door Fiorentina-middenvelder Mati Fernandez nog van richting veranderd, waardoor keeper Neto geklopt was.

Ook in de tweede helft maakte Fiorentina het spel, maar dat leek niet in doelpunten te gaan resulteren. In de 78ste minuut was Borja Valero dicht bij de gelijkmaker, zijn poging met het hoofd eindigde tegen de paal. In de tweede minuut van de extra tijd werd het dan toch 1-1. Een kopbal van Khouma Babacar na een voorzet van Fernandez werd aanvankelijk nog onschadelijk gemaakt, maar in tweede instantie had de invaller wel succes met een halve omhaal.

Dnjepr Dnjepropetrovsk, de andere Oekraïense club bij de laatste acht van de Europa League en een ronde eerder te sterk voor Ajax, speelde met 0-0 gelijk bij Club Brugge. In het laatste kwartier gingen de bezoekers nog bijna met de winst aan de haal, maar in het laatste kwartier hield Brugge-keeper Matthew Ryan zijn elftal op de been. Eerst redde de sluitpost op een kopbal van Ruslan Rotan en even later keerde hij een poging van Yevhen Konoplyanka. Ruud Vormer had een basisplaats bij Club Brugge, Stefano Denswil was afwezig.