Van Galen spreekt Excelsior toe: "Goed en inspirerend verhaal"

17 april 2015, 08:17

Maandenlang leek het erop alsof Excelsior zich probleemloos veilig zou spelen in de Eredivisie, maar de Kralingers zitten nu toch in de problemen. Omdat het zelf slechts één puntje pakte in de laatste vijf duels en concurrent NAC Breda regelmatig wint, dreigt deelname aan de nacompetitie voor de Rotterdammers. De voorsprong op NAC, dat net onder de rode degradatiestreep staat, is geslonken tot drie punten.

Coach Marinus Dijkhuizen geeft op de website van zijn club toe dat Excelsior lastige weken achter de rug heeft. "Vooral de thuisnederlaag tegen ADO Den Haag was heel vervelend. We zitten in een dipje. Het is vervelend dat ons dit juist in de eindfase van de competitie overkomt. Maar we spelen heel aardig, moeten alleen soms zakelijker en meedogenlozer zijn. Er is nog geen reden tot paniek, want we hebben het nog steeds in eigen hand, maar we hebben wel nog punten nodig", zegt hij in aanloop naar het duel van vrijdag tegen Cambuur.

Om de selectie te inspireren nodigde Dijkhuizen deze week waterpolocoach Robin van Galen uit, hij gaf een lezing over teamprocessen aan de voetballers. "Dat ging onder meer over de fases waar je als team doorheen gaat en dat je altijd naar je eigen taken moet blijven kijken. Hij liet daar onder meer beelden bij zien van de Olympische Spelen. Het was een heel goed en inspirerend verhaal op het juiste moment", vindt de coach.

Met Van Galen als coach wonnen de Nederlandse waterpolovrouwen in 2008 goud op de Spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen