Lodeweges: "We geven PSV echt niet vrij baan"

17 april 2015, 12:54   Bijgewerkt: 17 april 2015, 15:05

Heel Eindhoven maakt zich op voor een kampioensfeest, maar als het aan sc Heerenveen ligt worden de festiviteiten nog even uitgesteld. De Friezen zijn niet van plan om PSV de drie punten, die nodig zijn om de titel veilig te stellen, te schenken. Dat laat coach Dwight Lodeweges weten op de clubwebsite.

"We willen onze huid zo duur mogelijk verkopen", zegt Lodeweges over de aanwezigheid van zijn ploeg bij de beoogde kampioenswedstrijd van PSV, zaterdag in Eindhoven. De coach was in het verleden als trainer actief in het Philips Stadion en gunt zijn oude club de landstitel. "Ze worden ook wel kampioen, maar dat hoeft niet morgen. We trainen ons iedere dag ons het apezuur om beter te worden, we geven PSV echt niet vrij baan. Bovendien zijn we nog niet zeker van deelname aan de play-offs. We willen en moeten nog punten pakken."

Lodeweges verwacht dat de thuisploeg zal proberen om sc Heerenveen te overrompelen. "PSV is gedurende het seizoen aanvallender gaan spelen. Ze voelen zich sterk en zullen tegen ons niet op de omschakeling loeren, maar voor eigen publiek willen laten zien dat ze een waardig kampioen zijn." sc Heerenveen is niet van plan om alleen achterover te hangen en te verdedigen, benadrukt de trainer. "We hebben het hele seizoen al de intentie om aan te vallen. De ene keer lukt dat wel, de andere keer wat minder. Ik ben benieuwd of we morgen in staat zijn PSV goed op te vangen en dan gebruik te maken van de ruimtes die er vallen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen