Rutten: "Kat in het nauw maakt rare sprongen"

17 april 2015, 13:50

Go Ahead Eagles-thuis, op papier zou het een makkie moeten zijn voor Feyenoord. Gezien zeker de beroerde vorm waarin de ploeg uit Deventer steekt, zouden de Rotterdammers een simpele middag moeten beleven. Coach Fred Rutten waakt echter voor onderschatting, benadrukt hij op de website van de club.

Go Ahead verloor zijn laatste zeven duels in de Eredivisie en lijkt kansloos voor directe handhaving, maar Rutten wil daar niet te veel over nadenken. "Een kat in het nauw maakt rare sprongen", weet hij uit ervaring. "Het is bovendien inherent aan deze fase van het seizoen dat er opvallende uitslagen te zien zijn."

Feyenoord mag niet verslappen, stelt de coach. "Als wij niet volledig geconcentreerd zijn, kunnen we struikelen. En zeker in deze fase van de competitie kunnen we het ons niet veroorloven om te struikelen."

Vorig seizoen won Feyenoord in de Kuip met 5-0 van Go Ahead Eagles, eerder dit seizoen eindigde het competitieduel in Deventer in 0-4 voor de Rotterdammers. Drie dagen daarvoor was Feyenoord in de KNVB Beker wel onderuit gegaan in de Adelaarshorst, het werd toen 2-0 voor de ploeg uit Overijssel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen