Vd Brom: "Thuis móet je gewoon winnen van ADO"

17 april 2015, 14:03

De slechte resultaten van de afgelopen weken leiden vooralsnog niet tot grote veranderingen bij AZ. Coach John van den Brom houdt in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag vast aan dezelfde speelwijze als vorige week tegen sc Heerenveen, toen zijn ploeg met 5-2 klop kreeg. Dat laat hij weten op de clubwebsite.

"Want er waren ook dingen die wél goed gingen in dat duel", motiveert hij zijn keuze. "Of je het nou 4-4-2 of 4-2-3-1 wilt noemen maakt me nooit zoveel uit, maar waar het om gaat is dat we nu aan de zijkanten jongens met meer loopvermogen hebben staan. En Steven Berghuis staat inderdaad meer achter de spits. De vraag was: Hoe krijg je hem het meest aan de bal? Want aan de zijkant isoleer je Steven ook een beetje."

Wesley Hoedt keert na een knieblessure terug in de selectie, maar begint op de reservebank. "Wesley is weer fit, maar hij start nog niet in de basis. Dat zou nog wat teveel van het goede zijn. Ik ben blij dat hij weer terug is. Op de terugkeer van Wes in de wedstrijdselectie na, gaan we niets veranderen; de basis blijft dus hetzelfde. Natuurlijk zijn er in Heerenveen fouten gemaakt, maar daar zijn we mee aan de slag gegaan. We willen vaster worden in onze manier van spelen, de samenstelling én uiteraard de resultaten", aldus de trainer.

Tegen ADO Den Haag, zijn oude club, rekent Van den Brom op een driepunter voor AZ. "Thuis móet je gewoon winnen van ADO. Punt. En met het oog op de afgelopen weken liever met 2-0 dan met 5-4."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen