Maaskant mist 'Ajax': "Denk niet dat het veel uitmaakt"

17 april 2015, 15:39

De wedstrijd van NAC Breda tegen Ajax bekijkt Robert Maaskant niet vanaf de bank, maar vanaf de tribune. De coach is voor één duel geschorst, naar aanleiding van zijn woede-uitbarsting tegen FC Dordrecht. Tijdens dat duel sloeg hij, na de gelijkmaker, uit frustratie een ruit van de dug-out aan diggelen.

Bij Omroep Brabant reageert Maaskant nuchter op het opmerkelijke incident tegen FC Dordrecht en zijn straf. "Ik heb me een seconde of twee laten gaan en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden. Sportmensen of mensen die ermee zijn begaan, kunnen daar wel begrip voor opbrengen. Ik accepteer de straf, het zij zo, we gaan ons richten op Ajax. Wat ik gedaan heb is niet slim geweest, maar er zijn belangrijkere zaken."

Dat hij hierdoor op de tribune zit in de ArenA, vindt Maaskant niet eens zo erg. "Ik denk dat het niet zo heel veel uit maakt. In een vol stadion is het toch moeilijk spelers bereiken en 'coachmomenten' zijn er heel weinig. Het meeste werk van een wedstrijd zit ervoor. Dus wat dat betreft maakt het niet zo heel veel uit."

Toch wil Maaskant nog één ding zeggen over zijn straf. "Als het standaard is voor dit soort dingen dan kan ik daar mee leven. De één krijgt een berisping, de ander een voorwaardelijke straf en ik word nu direct gestraft. Daar heb ik wel wat vraagtekens bij. Maar als dat de standaard is, is het prima. Het hoort ook niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen