Van der Vaart lijkt weer in de basis te beginnen bij HSV

17 april 2015, 17:23

Na Mirko Slomka, Josef Zinnbauer en Peter Knäbel (interim) is Bruno Labbadia dit seizoen alweer de vierde trainer die voor de groep staat bij Hamburger SV. Onder de onlangs ontlagen Zinnbauer raakte Rafael van der Vaart enigszins uit beeld, maar onder de nieuwe coach lijkt de Nederlandse middenvelder weer een kans te krijgen.

Voor Die Rothosen, momenteel de nummer laatst in de Bundesliga, staat komende zondag de Nordderby tegen Werder Bremen op het menu. Voor de 102de editie van het beladen gevecht lijkt Van der Vaart op een basisplaats te kunnen rekenen. "Iedereen begint weer op nul, voor deze gigantische derby", aldus Labbadia. "Ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij geen gekke dingen hoeft te doen, maar dat ik gewoon zijn beste voetbal wil zien."

De 49-jarige oefenmeester zal Van der Vaart op de nummer tien-positie posteren, achter spits Pierre-Michel Lasogga. "Pierre is een beer, ik ben ervan overtuigd dat hij ons extreem goed kan helpen", stelt Labbadia, die in het seizoen 2009/2010 al eens de coach van HSV was. Hij heeft zich voor vijftien maanden aan de club uit Hamburg verbonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen