De Zeeuw: "Ajax minder creatief dan toen ik er nog speelde"

17 april 2015, 18:58

Hij vertrok in 2011 al bij Ajax, maar vier jaar later wordt Demy de Zeeuw pas uitgezwaaid in de Amsterdam ArenA. Komende zondag komt NAC Breda bij de nummer twee van de Eredivisie op bezoek en De Zeeuw keert zodoende terug in het stadion van zijn voormalig werkgever.

"Ajax en ik waren al langer met elkaar in gesprek over een afscheid", zegt de 31-jarige De Zeeuw tegen FOX Sports. "Het kwam er alleen telkens niet van. Het bleek lastig toen ik nog in Rusland en voor Anderlecht speelde. Ik vind het juist mooi dat het nu alsnog gebeurt. Het is inderdaad lang geleden, maar beter laat dan nooit toch?", stelt de middenvelder.

Voor afleiding zal het afscheid niet zorgen, verzekert De Zeeuw. "Niemand hoeft me daar op te wijzen of me extra te motiveren. Deze wedstrijd is hartstikke belangrijk voor NAC. Wij hebben de punten harder nodig dan Ajax", weet de routinier. "Wij kunnen elk punt goed gebruiken in de degradatiestrijd. We hebben tegen Dordrecht (2-2, red.) te veel laten liggen, dus ergens moeten we bonuspunten gaan halen. Ik hoop dat dat lukt in Amsterdam."

De Zeeuw houdt de verrichtingen van Ajax nog nauwlettend in de gaten. "Ik vind Ajax minder creatief dan toen ik er nog speelde, met spelers als Luis Suárez voor me. Ze hebben moeite met compact spelende tegenstanders. Wij kunnen toeslaan uit de counter, dat hebben we eerder dit seizoen bewezen. Dus ik hoop op een mooi resultaat", besluit de NAC'er.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen