Van Praag proeft bij bonden angst om steun te uiten

17 april 2015, 19:34

Michael van Praag is één van de kandidaten voor het voorzitterschap van de FIFA. Op 29 mei neemt hij het, net als Luis Figo en de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, op tegen Sepp Blatter. Het wordt een hels karwei om de 78-jarige Zwitser te verslaan, beseft Van Praag. De KNVB-voorzitter weet namelijk dat tientallen landen al hun steun aan Blatter hebben uitgesproken. Onze landgenoot blijft echter vertrouwen hebben.

Van Praag was in de Bahama's aanwezig bij het congres van de Concacaf, de voetbalfederatie van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. "Ik merk dat hier, net als in Afrika, heel veel mensen verandering willen", zegt de Amsterdammer na zijn bezoek tegen het ANP. "Ik merk alleen ook dat ze daar niet openlijk voor uit durven komen", aldus de bondsvoorzitter, die dus een soort angst ziet bij de voetbalbonden.

Van Praag, Figo en Al-Hussein lijken weinig kans te hebben, maar van opgeven willen de tegenkandidaten niet weten. "Er zijn zat mensen die sympathie hebben voor de ideeën van en mij. Zij durven zich niet te uiten, maar ze zijn er wel hoor. Neem dat maar van mij aan", aldus Van Praag. "Dat respecteer ik, want ik heb liever dat ze daarvoor uitkomen op 29 mei in het stemhokje. Door de jaren heen heb ik wel geleerd dat je nooit precies vooraf kan inschatten hoe iemand zal stemmen. Ik ben geen profeet hè."

Blatter gaat Figo en Al-Hussein nog opzoeken om het met hen over de strijd tegen Blatter te hebben. "We gaan op een gegeven moment bij elkaar zitten, maar verder wil ik daar niets over zeggen. Ik ben ook niet bezig met het inschatten van mijn kansen, daar heb ik niets aan", weet Van Praag, die binnenkort richting het congres van de Aziatische voetbalfederatie gaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen