Oud-Groninger Pedersen schiet Gent verrassend aan kop

17 april 2015, 22:59

Nicklas Pedersen heeft vrijdagavond één van de mooiste wedstrijden uit zijn carrière gespeeld. De Deense aanvaller, die in het verleden meerdere jaren bij FC Groningen onder contract stond, schonk AA Gent de koppositie in de Belgische Jupiler Pro League. Dankzij twee doelpunten van Pedersen zegevierden de Buffalo's met 1-3 bij Standard Luik.

Het is de eerste ploeg die dit seizoen in de Play-off I een uitwedstrijd heeft gewonnen. Pedersen zorgde er op het vurige Sclessin eigenhandig voor dat dit gebeurde. De Deen hielp AA Gent in de eerste helft met een geplaatst schot aan de voorsprong en in het tweede bedrijf verdubbelde hij op fantastische wijze de marge. Vanuit de draai knalde hij het speeltuig van ongeveer 25 meter afstand tegen de touwen. Standard wist via een strafschop van Mujangi Bia voor de aansluiting te zorgen, maar invaller Serge Tabekoe gooide het duel in het slot: 1-3.

Gent heeft nu één punt voorsprong op Club Brugge, maar de titelconcurrent heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Anderlecht kijkt tegen een achterstand van drie punten op de koploper aan. Standard heeft zichzelf buitenspel gezet en staat vijf punten achter op Gent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen