Dijkhuizen: "Dit doet pijn, we waren anders veilig geweest"

17 april 2015, 23:12

"Het was een hectisch potje", was de eerste reactie van Marinus Dijkhuizen na het 1-1 gelijkspel bij SC Cambuur. De trainer van Excelsior liep met een vervelend gevoel rond, omdat de Leeuwardse opponent pas in de blessuretijd langszij wist te komen. "Soms is voetbal heel vervelend. Als je zo dicht bij een overwinning bent, dan doet dat wel pijn."

Lange tijd stevende Excelsior af op drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, maar door de late tegentreffer zijn de Kralingers nog altijd niet veilig. "Bij een overwinning waren we veilig geweest, nu moet je afwachten", stelt Dijkhuizen terecht in gesprek met FOX Sports. "Nog één overwinning en dan zijn we wel veilig. Voorlopig is het aan de concurrentie om ons in te halen. We hebben alles in eigen hand, het gaat goed komen."

Defensief gezien had Excelsior de zaakjes prima op orde tegen Cambuur. "De eerste helft hadden we het uitstekend voor elkaar. We waren wat dreigender en hadden meer kansen. In de tweede helft maakten we een geweldige treffer. Zij hadden wel veel balbezit, maar schoten niet veel op doel. In de laatste vijf minuten maakten ze nog gelijk, dan zie je dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten", bromt Dijkhuizen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen