Gözübüyük genoemd in matchfixingzaak: "Ik ben zuiver"

18 april 2015, 09:12   Bijgewerkt: 18 april 2015, 09:18

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zou in 2009 betrokken geweest zijn bij matchfixing. De naam van de Nederlandse arbiter is genoemd door een verdachte in een grote Duitse strafzaak rond het manipuleren van wedstrijden. Dat meldt de Volkskrant vandaag (zaterdag). Het zou gaan om twee wedstrijden uit de Jupiler League in 2009. Gözübüyük zelf ontkent alle betrokkenheid.

Het dagblad heeft documenten uit het strafdossier weten te bemachtigen. Daarin staat dat op de duels Veendam - Helmond Sport en Fortuna Sittard - Cambuur fors is ingezet. De verdachte laat weten dat het alleen de arbiter geweest kan zijn die de duels manipuleerde. Gözübüyük ontkent betrokkenheid. "Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver. Ik ben geschokt dat mijn naam in dit verband wordt genoemd door iemand die ik niet ken en dat het voor zo iemand zo makkelijk is iemand publiekelijk imagoschade toe te brengen", laat hij weten in een reactie aan de krant.

Aankomende dinsdag zal de beschuldiging van de Nederlandse scheidsrechter worden besproken tijdens een openbare rechtszaak tegen de Nederlandse Paul R. in Bochum. R. is volgens de Duitsers een hoofdrolspeler in een grote matchfixingzaak. In de hoop op strafvermindering is hij gaan praten met justitie. Wat de exacte rol van Gözübüyük is geweest in het geheel, is niet helemaal duidelijk.

De 34-jarige leidsman is vanavond (zaterdag) de scheidsrechter bij de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen