Van Marwijk en Ten Cate loven Cocu: "Fantastische job"

18 april 2015, 12:02

Vorig seizoen kreeg Phillip Cocu veel kritiek te verwerken, naar aanleiding van zijn teleurstellende debuutseizoen als coach van PSV en werd er getwijfeld aan zijn kundigheid als hoofdtrainer. Dit seizoen gaat het de coach van de Eindhovenaren voor de wind en is de titel bijna binnen. Bert van Marwijk en Henk ten Cate vinden dat het aanstaande kampioenschap van PSV de verdienste is van Cocu, die een goede indruk maakt op het duo.

"Cocu heeft de wapens van PSV optimaal benut. Zijn ploeg speelde, zoals ze dat noemen, vanuit de reactie. Soms bewust iets inzakken, om vervolgens genadeloos toe te slaan. Phillip heeft daar goed gebruik van gemaakt. Ze hebben veel snelheid en scorend vermogen, zowel op het middenveld als in de voorhoede", zegt Van Marwijk tegen VI. "En ik weet zeker dat Cocu, als hij daar de tijd voor krijgt, de komende jaren ook nog stappen gaat maken met deze ploeg. Dan doel ik op de wedstrijden controleren, verder van het doel verdedigen, waardoor je meer gaat domineren. Dat kan ook als je kijkt naar de kwaliteiten van PSV."

Ten Cate vindt dat Cocu zich dit jaar uitstekend manifesteert. "Gebleken is dat Phillip een snelle leerling is. Ik gun hem dit succes van harte. PSV heeft het uitstekend gedaan. En ik kijk ook graag naar ze. Wat nou reactieteam? Cocu zorgt ervoor dat de kwaliteiten van de spelers goed in balans zijn. Ik heb heel snelle combinaties gezien, ze maken de meeste goals in de Eredivisie... Hulde! Ik ben blij voor Phillip dat het is gelukt. Hij heeft dit seizoen een fantastische job gedaan. Het kampioenschap van PSV is zeker aan hem te danken, het is Phillips verdienste."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen