Oud-PSV'er Marcelo: "Interesse van topclubs streelt enorm"

18 april 2015, 14:36

Verdediger Marcelo vertrok in 2013 via de achterdeur bij PSV, maar de Braziliaan heeft zich in twee seizoenen bij Hannover 96 alsnog in de kijker gespeeld van topclubs. De centrale verdediger staat in de belangstelling van Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. "Hier hadden ze in Nederland waarschijnlijk niet op gerekend", zegt Marcelo tegen VI.

Als Marcelo de stap maakt naar een Duitse topclub, heeft hij zijn definitieve revanche te pakken voor zijn tegenvallende periode in Nederland. "Sinds mijn komst in de Bundesliga heb ik veel progressie geboekt. Natuurlijk was het begin even zwaar. Maar bij Hannover heb ik me goed aangepast aan het niveau van de Duitse competitie, de speelwijze hier ligt mij denk ik ook beter", zegt Marcelo, die blij is met de interesse van de topclubs uit de Bundesliga. "De interesse van die drie clubs streelt enorm. Maar ik wacht de ontwikkelingen rustig af. Eerst wil ik met Hannover uit de degradatiezone komen, met onze kwaliteiten staan we veel te laag op de ranglijst. Pas daarna ga ik me focussen op al het andere."

Bij PSV slaagde hij er niet in om naam te maken. "Achteraf gezien had ik bij PSV de pech dat de ploeg heel aanvallend voetbalde, daardoor kreeg de verdediging niet altijd genoeg steun. Dan stond ik in grote ruimtes te verdedigen. De kritieken op mij persoonlijk vond ik niet altijd terecht. In Duitsland voetballen teams compacter, voor verdedigers is dat prettiger. Maar goed, ik ben blij dat alles voor mij toch goed heeft uitgepakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen