FC Barcelona boekt moeizame zege op Valencia

18 april 2015, 19:27

Koploper FC Barcelona heeft haar voorsprong op nummer twee Real Madrid vergroot tot vijf punten. De Catalanen wonnen zaterdag de thuiswedstrijd tegen subtopper Valencia met 2-0, al kwamen ze zeker voor rust wel een aantal keer goed weg. Real Madrid kan het gat later op de avond weer verkleinen tot twee punten, het trapt om 20.00 uur thuis af tegen Malaga.

FC Barcelona herpakte zich midweeks met een 1-3 zege bij Paris Saint Germain in de heenronde van de kwartfinales van de Champions League van het 2-2 gelijkspel, na een 0-2 voorsprong, van afgelopen weekend tegen Sevilla. Tegen Valencia, een ploeg die al tien duels op rij ongeslagen was in de Spaanse competitie en vorig seizoen met 2-3 won in Camp Nou, schoot de equipe van coach Luis Enrique sterk uit de startblokken.

Al binnen één minuut tekende Luis Suarez voor de 1-0. De Uruguayaan schoof de bal op aangeven van Lionel Messi in de verre hoek. Het was echter alles behalve het startsein van een galavoorstelling van FC Barcelona, want direct na de openingstreffer trok Valencia het initiatief naar zich toe.

De bezoekers uit de sinaasappelstad waren de baas tegen het vermoeid ogende FC Barcelona en kregen ook meerdere kansen op de gelijkmaker. De beste was in de tiende minuut voor Dani Parejo, zijn zwak ingeschoten penalty werd gekeerd door keeper Claudio Bravo. Deze was overigens wel omstreden, want in het duel tussen Gerard Piqué en Rodrigo dat eraan vooraf ging leek weinig aan de hand. Na iets meer dan een half uur spelen raakte Paco Alcácer de paal namens Valencia.

Ook in de tweede helft kreeg Valencia enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo moest Bravo een kwartier voor tijd fraai redden op een poging van Rodrigo. Tien minuten eerder was Messi aan de andere kant dicht bij de 2-0 geweest, zijn vrije trap eindigde tegen de lat. In blessuretijd zorgde de Argentijn alsnog voor de 2-0. Messi had na een aanval van Valencia een vrije doortocht naar het vijandelijke doel en rondde, in twee instanties, af.