Koeman verliest bij Stoke en lijkt CL te kunnen vergeten

18 april 2015, 18:10   Bijgewerkt: 18 april 2015, 19:49

Ronald Koeman zei eerder deze week dat de deur naar de Champions League nog op een kier stond, maar deze lijkt door een nederlaag bij Stoke City dichtgesmeten. Southampton ging zaterdag, ondanks een 0-1 voorsprong bij rust, met 2-1 onderuit in het Britannia Stadium.

Door het verlies moet Southampton vrezen dat de achterstand op nummer vier Manchester City oploopt tot acht punten, met na dit weekend nog vijf wedstrijd te spelen. Manchester City, dat zondag visite krijgt van West Ham United, heeft op dit moment het laatste Champions League-ticket in handen. Southampton moet eerder vrezen dat Tottenham Hotspur de zesde plaats overneemt. De Londenaren gaan zondag op bezoek bij Newcastle United.

Morgan Schneiderlin zette Southampton na 21 minuten nog wel op voorsprong in Stoke-on-Trent. De Fransman gaf het laatste zetje na een inzet van José Fonte. Via Steven N'Zonzi kwam Stoke City op slag van rust bijna op gelijke hoogte, hij schoot net naast. Kort na de doelwissel werd het dan toch 1-1. Een afstandsschot van N'Zonzi leek ruim over te gaan, maar eindigde tegen de paal. Zodoende kon Mame Diouf in de rebound doel treffen. Charlie Adam bezorgde Stoke City zes minuten voor tijd de winst. De invaller kreeg de bal in een rommelige situatie voor de voeten en haalde meteen succesvol uit. Direct na de 2-1 liet Koeman Eljero Elia invallen, maar de Voorburger kon een nederlaag ook niet meer voorkomen. Bij Stoke City had Erik Pieters een basisplek.

Tegenvaller voor Koeman was het uitvallen van Toby Alderweireld. De oud-Ajacied, gehuurd van Atlético Madrid, raakte diep in blessuretijd geblesseerd aan de schouder bij een botsing met Pieters.