De Graafschap rekent af met Den Bosch, Emmen gelijk

18 april 2015, 23:09   Bijgewerkt: 19 april 2015, 00:23

Dankzij een productief laatste kwartier van de eerste helft is De Graafschap drie punten rijker in de Jupiler League. De formatie uit Doetinchem zegevierde zaterdag op de eigen Vijverberg met 2-0 over FC Den Bosch.

Bart Straalman en Jerry van Ewijk maakten in de eerste helft de doelpunten voor De Graafschap. Eerstgenoemde kopte in de 33ste minuut raak uit een corner, de tweede benutte negen minuten later een strafschop. Voor Van Ewijk was het zijn zeventiende treffer van het Jupiler League-seizoen.

Ondanks de winst blijft De Graafschap achtste in het klassement, maar de achterstand op de gedeelde nummers zes FC Oss en VVV Venlo bedraagt nu nog maar één punt. FC Den Bosch staat veertiende.

FC Emmen, de nummer vier van de ranglijst, moest voor eigen publiek genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Achilles '29. Roland Bergkamp en Cas Peters zetten de Drentse formatie binnen een half uur nog wel op een 2-0 voorsprong, maar in de tweede helft ging het mis. Frank Wiafe bracht in de 58ste minuut de spanning terug en in blessuretijd werd het gelijk, Freek Thoone benutte een penalty.