Arsenal klopt Reading na verlenging en bereikt FA Cup-finale

18 april 2015, 21:02   Bijgewerkt: 19 april 2015, 12:00

Titelprolongatie behoort nog altijd tot de mogelijkheden voor Arsenal in de FA Cup. De equipe van manager Arsene Wenger bereikte zaterdag op Wembley ten koste van tweedeklasser Reading FC de eindstrijd. Makkelijk ging het echter niet, de winst werd pas in de verlenging veiliggesteld: 2-1.

Kansen waren schaars in de eerste helft, maar vijf minuten voor de doelwissel werd het wel 1-0 voor Arsenal. Alexis Sanchez was het middelpunt van de feestvreugde, maar de credits konden vooral uitgaan naar Mesut Özil. De Duitse spelmaker stond met een heerlijke pass op de Chileen aan de basis van de 1-0.

Reading gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam na negen minuten in de tweede helft verrassend op gelijke hoogte. Garath McCleary schoot raak op aangeven van Pavel Pogrebnyak. Arsenal-keeper Wojciech Szczesny wist de inzet nog wel te keren, maar pas achter de doellijn, zo werd duidelijk op basis van de doellijntechnologie op Wembley.

Arsenal wist de klus in de reguliere speeltijd niet meer te klaren, al raakte Aaron Ramsey in de slotfase nog wel de paal. En dus werd het verlengen. In de extra tijd van het eerste toegevoegde kwartiertje bleek een blunder van Reading-doelman Adam Federici beslissend. De Australiër liet een schot van Sanchez door de benen glippen, waardoor Arsenal op 2-1 kwam en die voorsprong werd niet meer weggegeven. Bijna werd het nog 3-1, maar ook Olivier Giroud trof de paal.

In de finale op 30 mei is Liverpool of Aston Villa de tegenstander van Arsenal. Zij staan zondag tegenover elkaar.