De Jong vindt kampioenschap PSV 'dik verdiend'

18 april 2015, 23:23

Luuk de Jong noemde het kampioenschap van PSV dik verdiend. "We hebben het hele seizoen bovenaan gestaan", reageerde de aanvaller na de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (4-1 winst), waarin de landstitel werd veiliggesteld, bij FOX Sports.

"Het is heel moeilijk om dit succes in een paar woorden te beschrijven, maar we hebben een heel seizoen collectief goed gespeeld. Natuurlijk hadden we ook mindere wedstrijden, maar ook die hebben we gewonnen. We hebben het zelf afgedwongen, we zijn de terechte kampioen", aldus De Jong.

PSV stond snel met 2-0 voor, maar SC Heerenveen kwam nog wel terug tot 2-1. Volgens De Jong was er binnen het elftal van de Eindhovenaren echter nooit sprake van paniek. "Het stadion werd wel een beetje stiller, maar wij hadden totaal geen twijfel. De 2-1 was een onoplettendheid bij ons achterin. Gelukkig maakten we snel 3-1, toen was het helemaal voorbij."

De Jong gaf toe dat het contrast voor hem met vorig seizoen bijna niet groter had kunnen zijn. Toen speelde hij een bijrol bij Borussia Mönchengladbach en later op huurbasis bij Newcastle United. "Maar daar speel je ook om andere belangen, niet om de titel. Ik ben naar hier gekomen om prijzen te pakken. Als voetballer wil je dat, iets tastbaars en dat hebben we nu, geweldig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen