Cocu geloofde al snel in serieuze titelkans PSV

18 april 2015, 22:44   Bijgewerkt: 18 april 2015, 23:23

PSV-coach Phillip Cocu had al vroeg in het seizoen door dat PSV een gerede kans maakte op de landstitel, zo gaf de oefenmeester na het thuisduel met SC Heerenveen (4-1 winst) toe bij FOX Sports. Door de ruime zege op de Friezen werd het landskampioenschap, drie speelrondes voor het einde, een feit.

"Je weet nooit hoe een team zich ontwikkelt en groeit, maar er waren zeker mogelijkheden. En toen Ajax punten liet liggen, was het moment daar om toe te slaan", aldus Cocu. "Deze titel is dik verdiend, we hebben er het hele jaar keihard voor gewerkt en dat hebben we in iets tastbaars omgezet. Ik kan heel erg genieten van de vreugde bij de spelers."

"Wij als technische staf hebben hen ondersteund, maar de jongens hebben het geweldig ingevuld. We hebben een innige band met elkaar en zijn echt een blok geweest, met één duidelijk doel en dat hebben we bereikt. Nu is het tijd om te genieten, want dit zijn de momenten waar je het voor doet. Hopelijk komen er voor de spelers nog veel hoogtepunten, maar dat weet je niet en dus moet je er nu met volle teugen van genieten. We gaan er met zijn allen een mooie avond van maken, want feesten kunnen ze hier wel", besloot Cocu met een glimlach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen