FC Groningen grijpt plek acht na effectieve zege in Tilburg

19 april 2015, 00:32

Door te winnen in Tilburg heeft FC Groningen Willem II (en Cambuur) gepasseerd op de ranglijst en doet het goede zaken voor eventuele play-offs om Europees voetbal. Na een sterke start van de thuisploeg bleken de bezoekers veel dodelijker voor het doel van Kostas Lamprou. Dankzij maar liefst vier goals kon Groningen de punten mee nemen in de bus richting het hoge noorden: 1-4.

FC Groningen verkeert in uitstekende vorm de laatste weken. De ploeg van Erwin van de Looi zit in een prima flow, na het gelijkspel in Arnhem en de daaropvolgende zeges op Excelsior en Cambuur. Groningen wist overigens in de laatste vier duels maar liefst negen maal het net te vinden.

De beginfase deed echter iets heel anders vermoeden. De thuisploeg begon sterk, door vooral op het middenveld fel en gretig te reageren. Willem II won veel duels en zocht met name gevaar via corners, voorzetten en verre inworpen. Het was echter niet effectief genoeg, iets wat bij FC Groningen juist vlekkeloos liep in Brabant.

De Tricolores deden even later nog wel iets terug via middenvelder Ali Messaoud, maar het was te weinig en te laat. In de laatste seconden toonde FC Groningen nog maar eens hoe effectief het elftal kan zijn. Na een lange bal van Sergio Padt wist Chery razendsnel af te ronden, waardoor het zelfs nog 1-4 werd. Dankzij de overwinning stijgt FC Groningen, ten koste van Willem II én Cambuur, naar de achtste plek op de ranglijst. Mocht het de bekerfinale tegen PEC verliezen, dan kan deze zege nog heel belangrijk blijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen