'Leerzame avond' voor Heerenveen: "Het was net niet"

19 april 2015, 10:07

SC Heerenveen was zaterdagavond een figurant in de kampioenswedstrijd van PSV. De Friezen gingen met 4-1 ten onder in het Philips Stadion. Coach Dwight Lodeweges stelde vooraf dat hij de huid graag zo duur mogelijk wilde verkopen, maar deze werd uiteindelijk dus redelijk goedkoop van de hand gedaan. "We hebben de landskampioen aardig partij geboden, maar het was het vanavond net niet", aldus Lodeweges.

De trainer van Heerenveen was niet te spreken over de wijze waarop zijn ploeg verdedigde bij de twee doelpunten van Luuk de Jong. "Bij de eerste wordt De Jong totaal niet gedekt en de 3-1 valt uit een korte corner. Willems mag die bal nooit voorgeven en dan staat De Jong opnieuw vrij", stelt Lodeweges in gesprek met Omrop Fryslân. De oefenmeester zag Memphis Depay tussendoor een heerlijke vrije trap scoren. "Dat zul je net beleven dat die bal in de kruising verdwijnt."

De conclusie is helder: Heerenveen was niet opgewassen tegen de terechte kampioen. "Het was leerzame avond voor de ploeg. De eerste vijf seconden na balverlies zijn cruciaal. Wat doe je en waar sta je. Dat is ook het geval als je de bal verovert. In die korte tijd wordt in topvoetbal alles beslist en daarin was het hem vanavond net niet", treurt Lodeweges. "We hebben ons best gedaan, maar hadden er vanavond dichterbij willen zitten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen