Dortmund vindt opvolger Klopp: Tuchel tekent tot 2018

19 april 2015, 13:46

Een halve week na de aankondiging van het afscheid van Jürgen Klopp heeft Borussia Dortmund al een nieuwe coach gevonden. Er werd in Duitsland al volop gespeculeerd over de komst van Thomas Tuchel en Die Borussen hebben zondagmiddag wereldkundig gemaakt dat de nieuwe hoofdtrainer zich tot de zomer van 2018 verbonden heeft aan de Duitse topclub.

De 41-jarige Tuchel meldt zich op 1 juli bij Dortmund en heeft dus een driejarig contract getekend. De trainer, die dit seizoen nog geen club onder zijn hoede had, wordt pas in de week na het einde van het seizoen gepresenteerd op het Signal Iduna Park. Tot het zover is zullen beide partijen geen uitlatingen doen over de aanstaande samenwerking. In de slotfase van het seizoen heeft Dortmund nog een theoretische kans op Europees voetbal, maar ook op degradatie.

Tuchel heeft net als Klopp een verleden bij Mainz, waar de nieuwe keuzeheer van Dormtund het na een aantal jaren met uitstekende prestaties in mei 2014 voor gezien hield. Hij was daarnaast werkzaam in de jeugdacadamies van VfB Stuttgart en FC Augsburg.

In het tijdperk-Klopp wist Dortmund sinds 2008 weer de top van het Duitse voetbal te bestijgen. De coach schudde de slapende reus van de Bundesliga wakker en zette Dortmund op zijn kop door in 2011 en 2012 de landstitel binnen te slepen. In 2012 pakte Borussia zelfs de dubbel, want ook de DFB Pokal werd toen veroverd. Een jaar later bereikte de club de finale van de Champions League. Dit seizoen wil het echter niet vlotten bij de topclub, waardoor Klopp het genoeg vond. "Deze club heeft verandering nodig", zei hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen