Go Ahead Eagles stunt in Kuip en stuurt Dordrecht naar JL

19 april 2015, 14:32   Bijgewerkt: 19 april 2015, 14:51

Go Ahead Eagles heeft voor een sensatie gezorgd door met 0-1 te winnen van Feyenoord in de Rotterdamse Kuip. De Deventenaren verloren de laatste zeven duels, maar wisten op knappe wijze de punten af te snoepen van het tegenvallende Feyenoord. De ploeg van Fred Rutten loopt zodoende averij op in de strijd om plaats drie, die door de zeperd meer open komt te liggen. Door de zege van Go Ahead Eagles is FC Dordrecht officieel gedegradeerd naar de Jupiler League.

Go Ahead flirtte dus al twee keer met de voorsprong en sloeg twintig minuten voor tijd toe. Invaller Jules Reimerink schoot na een prima aanval de bal keurig in het doel en liet Kenneth Vermeer met zijn halfhoge schot kansloos. Zo deed Go Ahead wat het kon in de lastige uitwedstrijd bij Feyenoord, dat zelf tegenvallend speelde. In het eerste bedrijf lag het tempo bij de thuisploeg veel te laag om de laagvlieger stuk te spelen. Dat lag mede aan de keuze van Rutten om te starten met Jens Toornstra en Anass Achahbar, die allebei in de rust gewisseld werden. Toornstra kwam als vervanger van Lex Immers nauwelijks in het stuk voor, terwijl Achahbar vanaf de zijkant te weinig gevaar stichtte. Uitgespeelde kansen vielen er dan ook nauwelijks te noteren bij Feyenoord. Wel kreeg het via Sven van Beek na vijf minuten al een grote mogelijkheid, maar de verdediger knalde hard over het vijandelijke doel.