De Boer hoefde vreugde bij PSV niet te zien

19 april 2015, 17:41

In zijn voorgaande vier seizoenen als hoofdcoach van Ajax kroonde Frank de Boer zich met zijn elftal even zo vaak tot landskampioen, maar deze jaargang zal het er definitief niet van komen. PSV verzekerde zich zaterdag met een 4-1 thuiszege op SC Heerenveen van het kampioenschap.

"Dat doet pijn. Daarom heb ik gisteren ook niet naar PSV gekeken. Ik weet wat Phillip Cocu nu voelt, dat is heerlijk, maar ik hoef dat niet te zien", reageert De Boer in gesprek met de NOS. Ajax had vandaag zelf de tweede plaats veilig kunnen stellen, maar het kwam thuis tegen NAC Breda niet verder dan 0-0.

"We hadden het eerste half uur moeite om kansen te creëren, zoals dat steeds het euvel is geweest dit seizoen", aldus De Boer. "Daarna hebben we nog wel genoeg kansen gekregen om de wedstrijd te beslissen, maar eerlijk gezegd hadden we ook nog het deksel op de neus kunnen krijgen toen we door te naïef verdedigen een levensgrote kans weggaven."

De Boer kan weinig met de kritiek dat Ajax te voorspelbaar speelt. "Als een tegenstander zo compact speelt als NAC dan is het gewoon heel moeilijk en komt het misschien over alsof het tempo te laag ligt, maar probeer er maar eens doorheen te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen