De Bruyne redt punt voor Wolfsburg tegen Schalke

19 april 2015, 21:59

VfL Wolfsburg heeft zich met een gelijkspel tegen Schalke 04 hersteld van het pak slaag tegen Napoli in de heenronde van de kwartfinale van de Europa League. De ploeg van coach Dieter Hecking speelde zondag in de eigen Volkswagen Arena 1-1 tegen Schalke 04.

Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, kwam in de 53ste minuut op voorsprong in Wolfsburg. Leroy Sané opende de score na een counter. Kevin De Bruyne legde twaalf minuten voor tijd met een afstandsschot de eindscore vast op 1-1. Bas Dost kwam drie minuten later als invaller binnen de lijnen, maar wist Wolfsburg niet meer naar de zege te leiden. Zodoende blijft de Nederlandse spits droog staan sinds 1 maart.

Wolfsburg staat stevig op de tweede plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt twaalf punten en de voorsprong op nummers drie Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach zeven punten. Schalke staat samen met Augsburg op de vijfde plaats, op maar liefst negentien punten van Wolfsburg.

Wolfsburg speelt donderdag in Italië de return tegen Napoli in de kwartfinales van de Europa League. De thuiswedstrijd ging afgelopen donderdag met 1-4 verloren.