PSV gehuldigd voor 22ste landskampioenschap

19 april 2015, 20:18   Bijgewerkt: 19 april 2015, 23:56

Landskampioen PSV is vanavond (zondag) op een vol Stadhuisplein in Eindhoven gehuldigd. De ploeg van coach Phillip Cocu werd in het zonnetje gezet voor het behalen van de 22ste landstitel in de clubgeschiedenis. Deze werd zaterdag veiliggesteld met een 4-1 thuiszege op SC Heerenveen.

{image[301398][right-half][]}Na een tocht met de traditionele platte kar kwam de PSV-selectie rond 18.30 uur aan op het Stadhuisplein, waar zij werden opgewacht door een uitzinnige menigte. De spelers en stafleden werden één voor één het podium opgeroepen door zanger Guus Meeuwis en tv-commentator Koert Westerman.

{image[301397][left-half][stadhuisplein huldiging ]}"Deze titel is voor jullie", zei aanvoerder Georginio Wijnaldum tegen de PSV-fans. "Ik weet nog exact hoe het vorig jaar is gegaan, toen bleven jullie in een moeilijk seizoen achter ons staan. Bedankt voor jullie steun!" Cocu sprak woorden van gelijke strekking. "Ik wil iedereen ontzettend bedanken. We hebben alles opzij gezet om kampioen te worden. Deze enorme opkomst is geweldig", reageerde de oefenmeester. Naar schatting waren er 100.000 mensen bij de huldiging aanwezig.

Er deden zich volgens de gemeente geen noemenswaardige incidenten voor tijdens de festiviteiten. Wel moesten er elf mensen naar het ziekenhuis vanwege brandwonden, opgelopen bij het afsteken van vuurwerk. Daarnaast werden enkele bezoekers onwel als gevolg van de drukte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen