Galatasaray buigt in kaartenfestival voor Trabzonspor

19 april 2015, 20:15

Galatasaray is in een hard duel tegen haar vijfde nederlaag van het Super Lig-seizoen aangelopen. De ploeg uit Istanbul ging zondag, met Wesley Sneijder in de basis, met 2-1 onderuit in de uitwedstrijd tegen subtopper Trabzonspor.

Carl Medjani kroonde zich met een doelpunt vijf minuten voor tijd tot matchwinner. Özer Hurmaci had Trabzonspor in de twintigste minuut voor de eerste keer aan de leiding gebracht, Emre Çolak maakte na 67 minuten gelijk. Bij de gelijkmaker verrichtte Sneijder het voorbereidende werk. In totaal trok de scheidsrechter vijftien gele kaarten, waarvan twee voor Hurmaci. De doelpuntenmaker werd diep in blessuretijd naar de kant gestuurd voor zijn aandeel in een opstootje. Ook Sneijder behoorde tot de spelers die op de bon werden geslingerd.

Door de nederlaag blijft Galatasaray op 58 punten steken. Dat zijn er evenveel als Besiktas, dat zaterdag met 1-5 won bij Kasimpasa SK. Fenerbahçe kan maandag de macht grijpen in de Turkse competitie, de ploeg van Dirk Kuyt komt bij winst in de thuiswedstrijd tegen Bursaspor op 59 punten.