Vormer beslist Belgische topper, STVV promoveert

19 april 2015, 21:57

Anderlecht kan de hoop op titelprolongatie in de Belgische Pro League voorlopig laten varen. De ploeg uit Brussel ging zondag met 2-1 onderuit tegen koploper Club Brugge en zag het gat met die club daardoor oplopen tot vijf punten. Ruud Vormer was de matchwinner in het Jan Breydel Stadion.

Anderlecht had aanvankelijk het betere van het spel en kwam in de 26ste minuut ook op voorsprong via Aleksandar Mitrovic. Pas in de laatste zestien minuten wist Club Brugge het om te draaien. De goed ingevallen Obbi Oulare kopte in de 74ste minuut de gelijkmaker binnen, twaalf minuten later tekende Vormer voor de 2-1. De Nederlandse middenvelder sloeg toe na een snel genomen vrije trap van Víctor Vázquez. Stefano Denswil bleef op de bank bij Club Brugge, aan de kant van Anderlecht gold hetzelfde voor Bram Nuytinck.

Anderlecht staat met 32 punten derde in de Pro League. Het moet ook AA Gent voor zich dulden. Die ploeg heeft na een 1-3 zege bij Standard Luik (vrijdag) 35 punten.

Een divisie lager verzekerde Sint-Truiden zich zondag van het kampioenschap en daarmee promotie naar de Pro League. STVV is, met nog één speelronde te gaan, niet meer bereikbaar voor de andere clubs na een 1-4 zege bij Geel. Concurrent Lommel United verloor thuis met 0-1 van Eupen. Sint-Truiden was drie seizoenen geleden voor het laatst actief op het hoogste niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen