Geen goals in saaie Derby della Madonnina

19 april 2015, 22:52

De behoorlijk in aanzien gedaalde Derby della Madonnina tussen Internazionale en AC Milan heeft zondag weinig spektakel opgeleverd. De kwakkelende Milanese clubs hielden elkaar op een doelpuntloos gelijkspel (0-0) en schieten daar beide heel weinig mee op.

Milan en Inter maken beide een dramatisch seizoen door, waardoor Milaan op dit moment op voetbalgebied meer weg heeft van een dorp dan van de mondiale voetbalhoofdstad die het nog niet eens zo lang geleden was. Toch maakten beide ploegen nog een kleine kans op Europees voetbal, maar daarvoor hadden ze dan wel een zege nodig in de onderlinge derby.

Dat was, zeker voor rust, echter niet te zien op het veld. Zowel Inter als Milan leek niet verliezen belangrijker te vinden dan de winst, waardoor er bitter weinig te genieten viel voor beide doelen. Wel dacht Milan in de eerste helft te scoren via Alex, maar het feest ging terecht niet door vanwege buitenspel.

In het tweede bedrijf werd er zelfs tot twee keer toe een doelpunt van Inter geannuleerd en in beide gevallen was ook dat correct. Kort na de doelwissel werd een goal van Mauro Icardi afgekeurd wegens buitenspel, ruim twintig minuten later werkte Philippe Mexes de bal onder druk van Rodrigo Palacio in eigen doel. De assistent-scheidsrechter zag echter goed dat de Argentijn in de aanval die eraan voorafging een overtreding had gemaakt op Luca Antonelli. Na de pauze waren de betere kansen wel voor Inter, maar tot drie punten leidde dat niet.

Milan en Inter blijven negende en tiende in de Serie A, met respectievelijk 43 en 42 punten. Nummer zes Fiorentina, dat momenteel het laatste Europese ticket in handen heeft, verzamelde al 49 punten en komt bovendien maandag nog thuis in actie tegen Hellas Verona. Bij Milan hadden Nigel de Jong en Marco van Ginkel een basisplaats. Zij speelden de volledige wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen