Lyon-tiental thuis niet langs Saint-Etienne

19 april 2015, 23:32

Olympique Lyon is er niet in geslaagd de koppositie in de Ligue 1 weer over te nemen van Paris Saint Germain. De formatie van coach Hubert Fournier moest zondag in de thuiswedstrijd tegen subtopper Saint-Etienne genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Clinton N'Jie bracht Lyon in de 24ste minuut op voorsprong, maar vijf minuten later moest de ploeg verder met tien man. Lindsay Rose kreeg een directe rode kaart en veroorzaakte met zijn overtreding bovendien een strafschop voor Saint-Etienne, die werd benut door Max-Alain Gradel. Op slag van rust counterden de bezoekers via Romain Hamouma zelfs naar 1-2. Voormalig Paris SG-speler Christophe Jallet redde kort na de doelwissel met een rake kopbal uit een vrije trap van Nabil Fekir een punt voor het Lyon-tiental.

Lyon heeft nu net als Paris SG 65 punten, maar de titelrivaal heeft nog een duel tegoed. Saint-Etienne, waar Ricky van Wolfswinkel op de bank bleef, staat met 57 punten samen met Marseille vierde.