'Ajax denkt aan oud-minister Van Boxtel als directeur'

20 april 2015, 08:33   Bijgewerkt: 20 april 2015, 09:45

Roger van Boxtel is in beeld om algemeen directeur van Ajax te worden. De dagen van Michael Kinsbergen bij Ajax zijn volgens De Telegraaf geteld en de raad van commissarissen is volgens de ochtendkracht al naarstig op zoek naar een opvolger. De 61-jarige Van Boxtel is een voorname gegadigde om dit te worden.

Van Boxtel was minister zonder portefeuille in het tweede kabinet Kok, waar hij zich ontfermde over het grote steden- en integratiebeleid. Momenteel is hij voorzitter van de raad van bestuur van Menzis en voorzitter van de publieke omroep NPS. Dat combineert hij met een rol als D66-fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Hans Wijers, een andere D66-coryfee, zou hem hebben aangedragen bij Ajax.

De oud-minister was al eens verbonden met Ajax, waar hij deel uitmaakte van de inmiddels opgeheven ledenraad en 2011 na de 'Fluwelen Revolutie' onderdeel was van het interim-bestuur. Ook behoorde hij in het verleden tot de klankbordgroep financiële zaken.

Dat Kinsbergen na 2,5 jaar vertrekt komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Hij heeft zijn hand overspeeld door een nieuw tweejarig contract te eisen. Aanvankelijk moest marketingdirecteur Edwin van der Sar hem opvolgen, maar de oud-doelman was hier naar eigen zeggen nog niet klaar voor. Van Boxtel moet de klus dus op zich nemen. Het is nog niet bekend hoe lang hij eventueel gaat tekenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen