Cocu: "We zullen inventief moeten zijn en ambitieus"

20 april 2015, 09:01

Dit seizoen was één groot succes voor PSV. Afgelopen zaterdag werd door een 4-1 overwinning op sc Heerenveen de 22ste landstitel in de clubhistorie in de wacht gesleept. Nu is het zaak om de prestaties door te trekken naar het volgende seizoen. Trainer Phillip Cocu realiseert zich dat dit lastig wordt, aangezien sterkhouders als Memphis Depay en Georginio Wijnaldum lijken te vertrekken.

"Je wil altijd verder", stelt Cocu in De Telegraaf. "Dat moet ook je ambitie zijn. Maar je hebt als Nederlandse club ook te maken met spelers die vertrekken naar het buitenland. Als veel spelers gaan, kun je misschien hooguit een stapje vooruit zetten of zou het al goed zijn om op hetzelfde niveau te blijven. Je moet er niet over zeuren dat je spelers kwijtraakt. Het is gewoon de realiteit, waarmee je te maken hebt als Nederlandse club."

PSV moest er zeven jaar op wachten, maar komend seizoen is de club eindelijk weer in de Champions League te bewonderen. Cocu heeft er zin in, maar weet dat het moeilijk wordt. "Het blijft voor elke Nederlandse club lastig, als je kijkt naar de budgetten", aldus de PSV-trainer. "Maar iets anders is, om je daar bij voorbaat bij neer te leggen. We zullen inventief moeten zijn en ambitieus. Maar tegelijkertijd ook realistisch. Het kan niet je doelstelling zijn om te overwinteren in de Champions League, maar dat moet wel je ambitie zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen