"Succes PSV moet Ajax en Feyenoord aan denken zetten"

20 april 2015, 09:32

In zijn wekelijke column in De Telegraaf deelt Johan Cruijff maandagochtend de felicitaties uit aan PSV, voor het grijpen van de 22ste landstitel in de geschiedenis van de club. De legendarische nummer 14 stelt dat Ajax en Feyenoord, die afgelopen weekend beiden averij opliepen, een voorbeeld kunnen nemen aan de landskampioen.

"Een succes dat Ajax en Feyenoord aan het denken moet zetten", noemt Cruijff het kampioensjaar van PSV. "De club heeft een uitstekend seizoen gedraaid, waar ze erin zijn geslaagd om weinig onnodige druk over zichzelf af te roepen. Vanuit die situatie zijn er door Phillip Cocu en zijn spelers weinig misstappen gemaakt en is PSV dan ook de terechte kampioen", vervolgt de voormalig international.

Ondertussen is Cruijff beter op de hoogte van de problematiek bij Ajax. "Iedereen moet zo snel mogelijk weer dezelfde kant opkijken. Daarbij moet er niet uit het oog worden verloren wat er de afgelopen jaren wel is bereikt. Dat betreft het financiële deel, de rust die er heeft geheerst en de gewonnen prijzen", aldus het clubicoon van de Ajacieden.

"Wat absoluut moet worden verbeterd is de ontwikkeling van het voetbal. Ik heb al eerder aangegeven dat de afgelopen jaren twee delen van de club zich verder hebben ontwikkeld: de opleiding en het eerste elftal. Die hebben allebei geleverd. En niet zo'n klein beetje ook. De stap die nu moet worden gemaakt is om vanuit een verbeterde opleiding beter te presteren met voetbal waar Ajax voor staat en wat leuk is om naar te kijken. Daar zullen we met z'n allen aan moeten werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen