Guardiola wil contract bij Bayern uitdienen: "Ik ben trots"

20 april 2015, 14:50

Pep Guardiola heeft een contract tot en met het einde van het volgende seizoen bij Bayern München, maar er waren geluiden over interesse voor de lange termijn van Manchester City te horen. De Spaanse coach heeft echter geen behoefte aan een vertrek uit Beieren. Hij wil zijn verbintenis bij de Duitse topclub uitdienen. Dat heeft hij in de aanloop naar de Champions League-return tegen FC Porto gezegd.

Mocht City zich niet bij de top vier scharen in de Premier League, dan zou Guardiola een kandidaat zijn om hem op te volgen. Toen de Spanjaard gevraagd werd naar zijn plannen, reageerde hij gevat. "Woensdag vrij, donderdag training en uiteraard hier volgend jaar nog zijn. Dat is mijn toekomst", sprak de keuzeheer van Bayern, die de Duitse beker en de landstitel won in zijn eerste seizoen. Deze jaargang is de Duitse recordkampioen hard op weg om weer de landstitel te grijpen. De club zit ook nog in de DFB Pokal, waar het Dortmund treft in de have finale.

In de Champions League werd Bayern vorige week verrast door Porto, dat de eerste wedstrijd met 3-1 won. "We zitten niet in een comfortabele situatie", zegt Guardiola. "Als je wint, dan ben je een genie. Als je verliest, dan heb je veel problemen. Dat hoort bij mijn baan, bij deze grote club. Ik weet dat het hier niet genoeg is om het goed te doen in de competitie en de beker. Alleen een treble is genoeg voor clubs als Real Madrid, FC Barcelona en Bayern. Maar ik ben trots om hier werkzaam te zijn.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen