Blatter: "Rusland gaat beste WK ooit organiseren"

20 april 2015, 16:09

Door de politieke situatie in het land vindt niet iedereen het een goed idee dat Rusland het WK van 2018 organiseert, maar Joseph Blatter behoort niet tot die groep. De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA is ervan overtuigd dat de Russen over ruim drie jaar een geweldige gastheer voor de voetbalwereld zullen zijn, liet hij maandag weten na een onderhoud met de Russische president Vladimir Poetin.

"Sommige mensen vinden dat het WK Rusland afgepakt zou moeten worden", sprak Blatter. "Aan die mensen wil ik één antwoord geven: we zijn bezig met voetbal en laten het niet toe dat politiek een rol speelt. Alles verloopt volgens plan en niets kan Rusland ervan weerhouden om het beste WK ooit te organiseren."

Toch weet Blatter dat er ook zorgen zijn in Rusland. "De economische situatie is niet op zijn best, maar ik weet zeker dat het gaat verbeteren. Het belangrijkste is dat het Russische volk dit WK organiseert. Iedereen in het land staat achter het toernooi en dat voel ik tijdens mijn bezoek aan dit land", citeert persbureau TASS hem.

Via Twitter voegde Blatter eraan toe dat hij denkt dat het WK zal helpen om 'bruggen te bouwen'.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen