Over de grens: wat opviel in het buitenland

21 april 2015, 13:23

Een week na de gewonnen derby tegen Manchester City leed Louis van Gaal met Manchester United een zure nederlaag bij koploper Chelsea en na afloop botvierde de Nederlandse manager zijn frustraties op een journalist. Maar er vielen nog meer dingen op in het buitenland, zoals een Nederlandse matchwinner in België en een verhit potje in Turkije. FCUpdate.nl zet weer een aantal zaken op een rijtje.

Van Gaal valt weer op in Engelse media

{image[301417][right-half][]}Louis van Gaal deed weer van zich spreken in Engeland. De Nederlandse manager ging met Manchester United onderuit in de topper tegen koploper Chelsea, al had zijn ploeg wel een veldoverwicht. Dat laatste constateerde Van Gaal zelf ook en drukte hij weer op geheel eigen (Nederlandse) wijze uit in de Engelse media. "We played Chelsea off the pitch", zei hij. Bovendien kreeg Van Gaal [a,http://www.fcupdate.nl/video/9230/van-gaal-botviert-frustraties-op-journalist/,_blank,het aan de stok] met een tv-interviewer. Naarmate het gesprek vorderde, werd de voormalig Oranje-bondscoach steeds geïrriteerder en eindigde behoorlijk cynisch. De journalist wilde van Van Gaal weten of Manchester United in blessuretijd nog een penalty verdiende. "Als je de scheidsrechter wil evalueren, dan moet je ook naar de eerste goal kijken. Die was bepalend." "De overtreding op Falcao in de opbouw?", vroeg de journalist. "Zo, je weet het. Nou, oké."

Juventus overduidelijk de baas in Italië

{image[301367][left-half][]}Dat Juventus dit seizoen ver boven de andere clubs in de Serie A staat, werd afgelopen weekend maar weer eens duidelijk. De fiere koploper uit Turijn kreeg zaterdag visite van team in vorm Lazio - de Romeinen zetten hun voorgaande acht wedstrijden allemaal om in winst en waren daardoor inmiddels opgeklommen naar de tweede positie - maar trok zonder problemen de drie punten naar zich toe. Het verschil was al binnen een half uur gemaakt. Lazio-coach Stefano Pioli had na afloop complimenten voor de afwezige Stefan de Vrij (knieblessure). "We misten met hem een sleutelspeler", zei de oefenmeester bij Sky Sport Italia. Juventus staat nu vijftien punten voor op nummers twee Lazio en AS Roma en dus kan La Vecchia Signora volgende week de 31ste Scudetto in de wacht slepen, aangezien in Italië het onderling resultaat doorslaggevend is bij een gelijk puntenaantal.

In de schaduw van de kraker in Turijn bereikte Sergio Pellissier een leuke mijlpaal. De 36-jarige aanvaller van Chievo Verona maakte tegen Udinese zijn 91ste goal in de Serie A en is Marco van Basten nu voorbij op de topscorerslijst aller tijden in de Italiaanse competitie.

Vormer gevierde man in Belgische topper

{image[301408][right-half][]}Ruud Vormer stond in Nederland niet echt bekend om zijn scorend vermogen - in twee jaar bij Feyenoord maakte hij in totaal vier doelpunten - maar in zijn eerste seizoen bij Club Brugge staat de teller al weer op zes. De verdedigende middenvelder kroonde zich zondag tot matchwinner in de topper tegen Anderlecht (2-1), waardoor die ploeg nu op vijf punten achterstand is gezet in de titelrace.  Vormer is echter nog niet bezig met de eerste titel sinds 2005 voor Club Brugge. "Gent (op twee punten, red.) is er ook nog. We moeten wedstrijd voor wedstrijd kijken, het zit allemaal dicht bij elkaar", zei Vormer, die scoorde na een snel genomen vrije trap van Victor Vazquez, na afloop bij Sporza.

Ook Virgil van Dijk was trefzeker, maar zijn vrije trap tegen Inverness CT was niet voldoende om Celtic naar de finale van de Schotse FA Cup te leiden. Ibrahim Afellay kon wel aan de champagne. Hoewel de Nederlander geen deel uitmaakte van de selectie, werd zijn club Olympiakos voor de 42ste keer kampioen van Griekenland.

Voetballeven lacht Vlaar weer toe

{image[301418][left-half][]}Het is een bijzonder seizoen voor Ron Vlaar bij Aston Villa. De verdediger loopt de ene blessure na de andere op en knokt met de ploeg uit Birmingham, waar ook Leandro Bacuna onder contract staat, tegen degradatie uit de Premier League. Maar zondag werd wel de finale van de FA Cup bereikt ten koste van Liverpool. "Man, het is toch ongelooflijk wat ik allemaal meemaak. Het voetballeven lacht me weer toe", jubelt Vlaar tegen Helden Online. In de finale is Arsenal de tegenstander. De Londenaren rekenden in de halve eindstrijd pas na verlenging af met tweedeklasser Reading, nota bene door een blunder van de keeper.

Het betekent tevens dat Steven Gerrard niet met een prijs zal afzwaaien bij Liverpool. De clubicoon, die in de zomer naar de VS vertrekt, had op de dag van de finale (30 mei) zelfs een dubbel feestje kunnen vieren, aangezien dan ook zijn 35ste verjaardag is. "Maar het lijkt erop dat hij al andere plannen had voor zijn verjaardag", sneerden sommige Liverpool-fans nog tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa naar Gerrard.

Gemoederen lopen hoog op in Turkije

{image[298671][right-half][]}Vanwege de aanslag op de spelersbus van Fenerbahçe lag de Turkse competitie een week stil. Echt gemoedelijk ging het er zondag bij Trabzonspor - Galatasaray niet aan toe. Scheidsrechter Ali Palabiyik trok maar liefst vijftien gele kaarten, waarvan twee voor Trabzonspor-speler Özer Hurmaci en één voor Wesley Sneijder. In de slotfase liep het flink uit de hand met een vechtpartij tussen spelers van beide clubs. Hiervoor werden maar liefst zes spelers op de bon geslingerd. Tot overmaat van ramp voor de ploeg ging Galatasaray met 2-1 onderuit in Trabzon, waardoor Fenerbahçe vanavond (maandag) thuis tegen Bursaspor de koppositie kan overnemen.

Door: Rahied Ishaak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen